Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/functions/database.php on line 19

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/classes/seo.class.php on line 78

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/classes/seo.class.php on line 78
Rolstoel Minimaxx , XL Handbewogen , XL rolstoelen , Rolstoelen , PGBgids - Hulpmiddelengids -
Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bestand: /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de user permissies goed in.
PGB hulpmiddelengids
  
  PGBgids » Rolstoelen » XL rolstoelen » XL Handbewogen » Rolstoel Minimaxx


Zoek dealer
 

Voer uw postcode in voor dealers in uw regio.
Categorieën
Informatie
Scootmobielen
Advies op maat

Rolstoel Minimaxx

Productnaam: Rolstoel Minimaxx
Productgroep: XL Handbewogen
Fabrikant/importeur: Preston Ability
Preston Ability
 Preston Ability Website
 Andere Hulpmiddelen
Omschrijving

De eenvoudig inklapbare rolstoel Minimaxx is door zijn ingeklapte compactheid eenvoudig mee te nemen. Het vouwsysteem is eenvoudig te gebruiken en geeft tegelijkertijd grote ondersteuning aan het zitgedeelte. Het ontwerp van de stoel maakt hem robuust – uitgeklapt is hij steviger dan het merendeel van opvouwbare rolstoelen.

 

De matriaalkeuze maakt de stoel licht maar toch solide. De stoel weegt ongeveer 9% van zijn belastbaarheid maar biedt gelijkertijd goede wendbaarheid bij het rijden dankzij de robuuste opvouwsysteem en de lichte buizen.

Door de positie van zowel de voor- als achterwielen rijdt de Minimaxx zeer prettig. Door de positie van de achterwielen komt het merendeel van het gebruikersgewicht op deze wielen te rusten waardoor het zelfstandig voortduwen van de rolstoel eenvoudig gaat. De voorwielen staan verder naar voren dan bij vergelijkbare rolstoelen. Hierdoor wordt de kans tot omkiepen tot een minimum beperkt. De lage zithoogte maakt het in-/uitstappen en zelfstandig voortduwen van de stoel eenvoudig.

De duwhandvatten zijn ontworpen om de begeleider te ondersteunen bij het draaien en voortduwen van de stoel met gebruikmaking van zijn/haar lichaam. De positie en hoek van de gepolsterde handvatten zorgen voor een minimale belasting van de polsen en schouders.

De Minimaxx heeft optioneel schijfremmen. Zelfs bij gebruik van de stoel met het maximale gebruikersgewicht is slechts weinig inspanning nodig om de remmen te bedienen. De schijfremmen worden standaard geleverd inclusief parkeerrem. Een andere optie zijn de zitbreedte corrigerende armleuningen. Deze zorgen voor meer dan 10cm extra zitbreedte.

De voetsteunen zijn ontworpen om elk 100kg gewicht te kunnen dragen. De voetsteunen zijn zowel in positie als breedte instelbaar. Hierdoor is het gebruik van de stoel eveneens mogelijk voor gebruikers die de voorkeur geven aan een gespreide beenstand of de benen liever bij elkaar hebben.

Specificaties

  • Belastbaarheid: 325 kg
  • Gewicht 25 Kg
  • Zitbreedte 56-71 cm
  • Zitdiepte 48 cm
  • Zithoogte 43 cm
Meest bekeken producten in de categorie: XL Handbewogen
Excel G4 Modulair
Excel G4 Modulair
Action 4 Heavy Duty XXL
Action 4 Heavy Duty XXL
Sopur easy 200
Sopur easy 200
Quickie M6
Quickie M6
Informatie
Over PGBgids
Privacy
Mail Ons
Informatie
WMO regeling
AWBZ regeling
Zorgverzekeraar
Informatie
Importeurs informatie
Dealers informatie