Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/functions/database.php on line 19

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/classes/seo.class.php on line 78

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/classes/seo.class.php on line 78
Douchebrancard , Douche , Sanitair , PGBgids - Hulpmiddelengids - hulpmiddelen vindt u hier
Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bestand: /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de user permissies goed in.
PGB hulpmiddelengids
  
  PGBgids » Sanitair » Douche » Douchebrancard »


Zoek dealer
 

Voer uw postcode in voor dealers in uw regio.
Categorieën
Informatie
Scootmobielen
Advies op maat

Doucheraam

Doucheraam Productgroep: Douchebrancard
Fabrikant/importeur: Handicare
Handicare
 Handicare Website
 Andere HulpmiddelenDownload brochure in PDF
Omschrijving

Een vaste ligvoorziening voor het douchen, met verschillende opties.
Voor sommige personen is het prettiger om in een liggende positie gewassen en verzorgd te worden. De verzorging wordt in deze houding op een andere wijze uitgevoerd dan in zittende houding. Dit maakt het voor de persoon die verzorgd wordt gemakkelijker om bij te dragen. Bovendien is de werkhouding van de verzorger vanuit ergonomisch oogpunt gunstiger.
De LinidoSolutions doucheramen zijn bekleed met HT-bekleding (HT=Hygiëne & Transfer), die volledig verlijmd is rondom de buis. Dit biedt een sterke, duurzame en hygiënische oplossing. De bekleding is strak over de buis gespannen zodat het oppervlak gelijk is met de bovenkant van de buis. Dit is prettig bij transfers. De witte HT-bekleding vormt zich enigszins naar de persoon die er op ligt en voelt prettig aan.
Verstelbare rugsteun mogelijk:
Het doucheraam is leverbaar als vlak model en als model met verstelbare rugleuning. Het vlakke model is prettig bij veelvuldig omdraaien en wanneer het gebruik van het raam zowel links- als rechtszijdig plaatsvindt: het hoofd kan aan beide zijden van het doucheraam liggen.
Soms is het prettiger wanneer het hoofd en bovenlichaam wat hoger liggen, bijvoorbeeld tijdens haren wassen. Daarom is het ook mogelijk een model met een verstelbare rugsteun te bestellen. Deze wordt bediend door een gasveer die zich standaard aan de linkerzijde bevindt. Het verstelbereik is 5 - 80º.
Opvangbak voor het douchewater:
Het kan wenselijk zijn het douchewater tijdens de verzorging op te vangen om te voorkomen dat de verzorger erg nat wordt. Hiervoor is een model met pvc opvangbak beschikbaar. Na de verzorging kan het water worden afgevoerd met een afvoerslang.
Verschillende lengtes:
De doucheramen zijn beschikbaar in drie verschillende lengtes, zodat de juiste lengte voor de gebruiker en de omgeving gekozen kan worden. De beschikbare lengtes zijn 1500 mm, 1700 mm en 1900 mm.
Het doucheraam wordt met twee ronde flenzen op de muur bevestigd. Deze zijn voorzien van scharnieren waardoor het doucheraam opklapbaar is. Wanneer het doucheraam opgeklapt is, kan het veilig vastgezet worden met de bijgeleverde vastzetpal. De modellen zonder opvangbak kunnen ook neergeklapt worden.
Het doucheraam is voorzien van twee steunpoten, die zorgen voor een goede krachtverdeling tijden gebruik. Wanneer het doucheraam opgeklapt wordt, klappen de poten in zodat ze niet in de weg zitten.
De belangrijkste voordelen van de LinidoSolutions doucheramen zijn:
nagelvaste ligvoorziening voor wassen,
- dragen en aan- en uitkleden
- beschikbaar in verschillende lengtes voor het juiste doucheraam in de juiste situatie
- keuze uit vlak model en model met verstelbare rugleuning
Specificaties

  • Belastbaarheid: 150 kg
  • Breedte 56 cm
  • Hoogte 90 cm
  • Lengte 150-190 cm
Meest bekeken producten in de categorie: Douchebrancard
Arjo Concerto Douchebrancard
Arjo Concerto Douchebrancard
Arjo Basic
Arjo Basic
Atlas Senior
Atlas Senior
Forelli douchebrancard
Forelli douchebrancard
Informatie
Over PGBgids
Privacy
Mail Ons
Informatie
WMO regeling
AWBZ regeling
Zorgverzekeraar
Informatie
Importeurs informatie
Dealers informatie