Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/functions/database.php on line 19

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/classes/seo.class.php on line 78

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/classes/seo.class.php on line 78
Scootmobiel en PBG
Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bestand: /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de user permissies goed in.
PGB hulpmiddelengids
  
  PGBgids » Scootmobiel en PBG


Zoek dealer
 

Voer uw postcode in voor dealers in uw regio.
CategorieŽn
Informatie
Scootmobielen
Advies op maat
Scootmobiel en PBG

Scootmobiel en PGB:

Scootmobielen vallen (nu nog) onder het verstrekkingenpakket van de gemeente. Aanvragen kan bij het gemeentelijke zorgloket. Samen met u en een eventuele adviseur bepalen zij de voor u meest adequate scootmobiel. Deze zal bij voorkeur geselecteert worden uit het voorkeuze pakket of eventuele depot. U heeft niet de garantie dat u een nieuw exemplaar krijgt en, eveneens, is het mogelijk dat u andere eisen stelt dan waar de gemeente aan wil of kan voldoen. In de meeste gevallen is deze, zogenaamde natura voorziening, echter uitstekend geschikt. De voordelen zijn:

  • De scootmobiel is gratis of u betaald een kleine eigen bijdrage.
  • De scootmobiel wordt voor u onderhouden en verzekerd dus geen extra kosten.
  • Eventuele na-aanpassingen worden vaak vergoedt.

U besluit toch zelf een scootmobiel aan te schaffen:

Als u toch zelf een keuze wilt maken is de gemeente verplicht u die mogelijkheid te bieden, vaak gaat dit echter niet helemaal zonder slag of stoot. Een offerte van de leverancier zal meestal het PGBbedrag bepalen waar u uw eigen adequate scootmobiel van kunt aanschaffen. let op, een 2e hands exemplaar zal meestal niet geaccepteerd worden door de gemeente. Het PGB bedrag zal meestal niet voldoende zijn tenzij u een deal kunt maken met de voorkeuze leverancier van uw gemeente. In het andere geval zult u zelf vaak moeten bijbetalen. Houdt ook rekening met onderhoud en verzekering. Vaak is het afsluiten van een onderhouds contract verplicht.

Waar moet u op letten:

Als u zelf een scootmobiel aanschaft zorg er voor dat deze voldoet aan de door de gemeente gestelde eisen. Vaak zal een standaard scootmobiel voldoen maar soms zijn aanpassingen noodzakelijk. Na-aanpassingen welke niet het gevolg zijn van een gewijzigde medische situatie zal u zelf moeten betalen.

4 wiel scootmobielen:

Over het algemeen zijn de scootmobielen die geleverd worden via de gemeente 3 wiel scootmobielen. Een 4 wiel scootmobiel wordt enkel in speciale gevallen geleverd. Ook hiervoor bestaat de mogelijkheid voor een PGB.

 

 

Volgende
Informatie
Over PGBgids
Privacy
Mail Ons
Informatie
WMO regeling
AWBZ regeling
Zorgverzekeraar
Informatie
Importeurs informatie
Dealers informatie