Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/functions/database.php on line 19

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/classes/seo.class.php on line 78

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/classes/seo.class.php on line 78
Scootmobielen
Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bestand: /home/herrebout/domains/pgbgids.nl/public_html/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de user permissies goed in.
PGB hulpmiddelengids
  
  PGBgids » Scootmobielen


Zoek dealer
 

Voer uw postcode in voor dealers in uw regio.
CategorieŽn
Informatie
Scootmobielen
  Scootmobiel en PBG
Advies op maat
Scootmobielen

Een scootmobiel aanvragen:
Als u minder mobiel wordt is een scootmobiel één van de hulpmiddelen om de beperkte aktieradius te vergroten. U kunt ervoor kiezen zelf een scootmobiel aan te schaffen maar ook het aanvragen bij de gemeente behoort tot de mogelijkheden.

Scootmobiel zelf aanschaffen:
Als u over voldoende financiele middelen beschikt en geen aanvraag bij de gemeente wilt opstarten kunt u een scootmobiel zelf aanschaffen. Scootmobielen zijn aan te koop bij de plaatselijke revalidatiedealer, via internet en tegenwoordig ook vaak via de fietsenmaker. Laat u goed voorlichten en zorg ervoor dat u goed weet wat u met de scootmobiel wilt gaan doen. Houdt er rekening mee dat een scootmobiel net als een auto regelmatig onderhoud nodig heeft en, bij gemiddeld gebruik, ongeveer eens in de 3 jaar een nieuwe (dure) set akku's. De aanschaf van een tweedehands scootmobiel behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Sluit bij aanschaf van een scootmobiel, zo mogelijk, tevens een onderhoudscontract af en vergeet niet de WA verzekering.

Scootmobiel aanvragen bij de gemeente:
Scootmobielen vallen onder de regeling WMO, aanvragen kan bij het zorgloket van uw eigen woonplaats.

Als u denkt in aanmerking te komen voor een scootmobiel kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. Meestal kan dit bij het zogenaamde zorgloket. In vrijwel alle gavellen zal de ambtenaar niet op uw blauwe ogen af gaan maar een onderzoek instellen, of in laten stellen, om na te gaan of u een indicatie heeft voor een dergelijk hulpmiddel. Het CIZ is een voorbeeld van een extern indicatie buro waar veel gemeenten gebruik van maken. De (CIZ) adviseur zal een advies opstellen naar de gemeente of u recht heeft op een scootmobiel en aan welke eisen deze in uw geval dient te voldoen*.

Als u een scootmobiel aanvraagt heeft u meestal niet de mogelijkheid zelf een merk of type te bepalen maar bent u afhankelijk van de bestaande afspraken met de leverancier van uw gemeente.

De hulpmiddelenleverancier:
Scootmobielen worden geleverd door hulpmiddelen leveranciers, meestal heeft de gemeente afspraken met 1 of meerdere leveranciers. In dat geval zal er vrijwel altijd een voorkeuze-pakket afgesproken zijn waar de leverancier zich aan zal proberen te houden. Tevens is er, afhankelijk van het type contract, meestal spraken van een depot waar reeds gebruikte scootmobielen staan die eerst (her)ingezet zullen worden. Dit wordt een herverstrekking genoemd.

Een PGB:
Als u zelf een keuze wilt maken voor een scootmobiel en de door uw gemeente voorgestelde scootmobiel voldoet niet aan uw eisen bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van een PGB, zie voor meer informatie: Scootmobiel en PBG 

 

Volgende
Informatie
Over PGBgids
Privacy
Mail Ons
Informatie
WMO regeling
AWBZ regeling
Zorgverzekeraar
Informatie
Importeurs informatie
Dealers informatie